top of page
DSC_0111.jpg

Kris De Groot

AUTICOACH

Al meer dan 20 jaar timmer ik mee aan het pad van mensen met autisme. Ik heb hen leren kennen als mensen met diepe gevoelens, met talenten en behoeften, mensen die willen liefhebben en graag gezien willen worden, sociaalvoelende mensen of juist mensen die liever alleen zijn. Kortom ‘gewone’ mensen met een speciaal brein.
Mijn sterkte is mijn luisterend oor, mijn creatieve oplossingen en mijn respect voor elke mens.

HOOGBEGAAFDHEID

Doordat ik zelf een knetterend brein heb dat veel aankan, leef ik me gemakkelijk in in mensen met hoogbegaafdheid (kinderen, volwassenen). Ik ken de voor- en ook de nadelen dus uit eerste hand.

TRAINER/DOCENT

Voor een groep leergierige mensen staan, hen motiveren en stimuleren om bij te leren, is mij op het lijf geschreven. Dit doe ik bijvoorbeeld met veel enthousiasme als docente op de Karel de Grote Hogeschool.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

“Autisme werd bij mij vastgesteld op mijn 43ste en ik had een ervaren iemand nodig die me kon helpen. Kris is een lieve, warme, meelevende vrouw én een uitstekende luisteraar. Dankzij haar is mijn groeiproces van “Aha, ik heb autisme” via “Tedju, ik heb autisme” tot het aanvaardende “OK, ik heb autisme” gekomen, wat me veel innerlijke rust geeft. Ik leer elke sessie veel bij en begrijp mezelf en mijn plaats in deze bizarre wereld nu veel beter. Ik ben zeer dankbaar dat zij mij op mijn pad van groei vergezelt.” - Carl Billen

"Het is niet gemakkelijk om een goede coach te vinden. Er zijn zoveel wannabe’s en pseudo’s die zelf stijf staan van de problemen en er maar een beetje lukraak op los doen. Kris is uit het goede hout gesneden. Een goed hart en een stevige persoonlijkheid die de coachingtechnieken goed beheerst. Met stip aanbevolen." - Marc Vermeulen, docent.

"Na een inleiding over zichzelf, waaruit bleek dat ze veel praktijkervaring had, zowel op familiaal als professioneel vlak, gaf Kris De Groot die avond een lezing over autisme. Deze uiteenzetting ging nooit vervelen dankzij de duidelijke en enthousiaste spreekster die verschillende theoretische aspecten van de stoornis rijkelijk voorzag van voorbeelden uit haar gezin en privépraktijk. Een leerrijke en soms zelfs aangrijpende avond!" - Eveline Potters, bibliothecaris Ekeren

"Kris begeleidde voor docAtlas een aantal vormingen. Deze worden telkens goed geëvalueerd. Dat komt zeker door haar kennis van zaken en expertise, maar ook door haar persoonlijkheid. Kris straalt rust en openheid uit waardoor telkens een zeer veilige leeromgeving ontstaat waarin volwassenen zich goed voelen om met elkaar in interactie te treden." - Benedikte Faes, Educatief Consulent docAtlas

"Kris kwam in ons team een opleiding geven over hoe personen met autisme ouder worden. Kris kon zich perfect afstemmen op het niveau van ons team (de begeleiders hebben bijna allemaal een expertise binnen het autisme opgebouwd). Hoewel ik onze opleidingsvraag niet vanzelfsprekend vond, heeft Kris een vorming uitgewerkt die helemaal beantwoordde aan onze vragen. Ze stak hier veel voorbereidingstijd in en is zelf gepassioneerd door het thema. Dat werd door iedereen opgepikt. Sindsdien wordt er hier in ons team nog vaak gesproken over de vorming en worden er nog regelmatig passages bovengehaald die bij de begeleiders blijven plakken zijn. Ik heb Kris dan ook meteen aangeraden een mijn collega ortho-agogen binnen onze voorziening." - Eline Lenaerts
Ortho-agoog De Vijver VZW – afdeling Tyrolerhof en Vunder 

"Eind april 2024 organiseerde ik samen met drie andere personen een nieuwe editie van Autdoor, een AUThentieke dag voor personen met autisme.
Kris gaf een voordracht over ‘Rare mensen, die neurotypicals’. Het hoge aantal inschrijvingen op dit onderwerp, weerspiegelde het succes!
Kris had Marc meegebracht, hét voorbeeld van een echte neurotypical. Beiden gaven ze ons inkijk in hun ‘normaal’ brein door middel van openhartige gesprekken, empathie en door het omschrijven van hun gedrag op een situatie. Voor ons, personen met autisme, was het soms hilarisch te horen hoe anders zij denken of reageren met hun ‘normaal’ brein. TOP!" - Chris Van der haegen, lid stuurgroep Autdoor

"Onze organisatie had nood aan een opleiding klantgerichtheid voor een toch wel niet alledaags publiek. Door Kris haar persoonlijke aanpak, op maat van elk individu, de tijd die ze hierin investeerde werd de opleiding door écht iedereen als zeer positief en leerrijk ervaren. Naast de vooraf doorgesproken doelstellingen van de organisatie werden immers ook de noden van de deelnemers zelf aanhoort en mee verwerkt in de opleiding.
We kregen later ook de gelegenheid om met Kris verder te werken aan het directieteam. Haar individuele coaching zorgde in de eerste plaats voor het versterken van de capaciteiten van elk teamlid. Maar meer nog, zorgde zij voor het versterken van de verbindende elementen tussen alle teamleden waardoor er echt één team stond met een duidelijke missie en visie naar de organisatie toe.
Eerlijk? Hoewel ik van nature misschien eerder sceptisch tegenover coachingstrajecten stond, ben ik persoonlijk helemaal gedraaid door de oprecht zo positieve ervaringen door met Kris in zee te gaan. Dank je wel daarvoor!"
- Brenda Melis, Centrumdirecteur repatriëringcentrum 127Bis
 


 

bottom of page